Clinica Viadent

BLOG

EDUCAȚIE DENTARĂ INCLUZIVĂ

EDUCAȚIE DENTARĂ INCLUZIVĂ

Începând cu luna ianuarie 2023, vom demara primul Proiect de Responsabilitate Socială al Clinicii VIADENT, în care ne propunem să consultăm și tratăm problemele dentare ale copiilor din municipiul Sibiu, în special dorim sa educăm atât copiii cât și părinții acestora.

Evident în mediul rural ponderea copiilor care nu ajung vreodată la medicul stomatolog, este mai mare decât în mediul urban, iar la nivel național potrivit unui studiu făcut de piața Kantar, o treime (33,7%) dintre părinți nu și-au dus niciodată copilul la dentist în 2021, procent în creștere cu 5% față de anul trecut.

La nivelul comunității sibiene, îmi doresc să trag un semnal de alarmă asupra necesității vizitei la stomatolog, a periajului dentar, a importanței sănătății cavității orale asupra întregului organism și să tratez în mod gratuit cariile, extracțiile și profilaxia copiilor cu nevoi speciale.

Vom asigura un program atât de dimineață cât și după amiază, prin rotație, o dată la două săptămâni. Vă invit să ne urmăriți și pe rețelele de socializare pentru a rămâne la curent cu proiectul ”Educație dentară incluzivă”.

Acest program va avea un impact major la nivelul comunității sibiene, deoarece foarte puțini medici stomatologi vin în întâmpinarea copiilor cu dizabilități.

Dacă  aveți cunoștințe/amici/rude sau sunteți chiar voi părinții unui copil cu nevoi speciale, te rog să ne dai de știre. Vrem să vă cunoaștem.

Articole recente